Middel 3

Graniet - Natuursteen

Graniet is een delfstof die diep in de aardlaag ontstaat door stolling van vloeibare mineralen, waaronder kwarts.

In een granieten keukenblad kunnen steeds weer andere patronen worden ontdekt, en zijn tint past zich iedere keer aan de lichtval en de inrichting van de keuken aan. En omdat geen enkele granietsoort hetzelfde is, en zelfs binnen een en dezelfde groeve de kleur en structuur van het steen nog variëren, is ieder granieten keukenblad uniek.

Evora® Compact Graniet

Evora Compact Granite dankt zijn naam aan zijn volledige onderlijming, waardoor het blad als één stevige plaat op de keuken komt te liggen. Een groot verschil met de traditionele manier van opdikken! Door de basis van 12 mm graniet te onderlijmen met een sandwichpaneel, zal het blad op zoveel mogelijk punten dragen op de keuken en daardoor is het een stuk stabieler. Daarnaast is er ook minder kostbare grondstof nodig om van een de luxe uitstraling van graniet te genieten.

Praktisch in onderhoud

Dagelijks afnemen met allesreiniger en nadrogen is doorgaans genoeg voor de reiniging van het granieten keukenblad. Omdat graniet niet waterdicht is moet je het blad regelmatig impregneren. Met de druppeltest zie je snel wanneer het blad opnieuw geïmpregeneerd moet worden. Zodra de druppels intrekken moet het blad behandeld worden.

Meer praktische informatie over het onderhoud van een Evora Granite keukenblad?